Knjižica IC Pika: Senzorno zaznavanje otrok z avtizmom

Nastja Oder

Oktobra 2021, smo v IC Pika izdali knjižico z naslovom: Senzorno zaznavanje otrok z avtizmom. Pot do spodbudnega in senzorno prijaznejšega učnega okolja.

Avtorica knjižice je specialna pedagoginja Nastja Oder.

Vsebina knjižice:

V knjižici so predstavljene razlike v senzornem zaznavanju otrok z avtizmom, ki pomenijo bistveno drugačno predelovanje dražljajev iz okolja v primerjavi s posamezniki z značilnim razvojem. Pretirana ali pa prešibka občutljivost na določene dražljaje iz okolja, ki jo otroci z avtizmom pogosto razvijejo zaradi teh razlik, pomembno vplivata na funkcioniranje otroka v vsakdanjem življenju. Nekatera specifična vedenja, ki se ob tem pojavljajo, pa lahko predstavljajo svojevrsten izziv za strokovne delavce in starše pri delu ter skrbi zanje. Knjižica je namenjena strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju ter tudi staršem otrok z avtizmom, ki želijo bolje spoznati drugačen senzorni svet otrok z avtizmom in s tem pridobiti celovit vpogled v ozadje njihovih drugačnih senzornih izkušenj. Podrobneje so predstavljeni tudi oblikovanje senzornega profila in ocene senzorne onesnaženosti okolja ter nekateri senzorni pristopi, ki jih lahko vključujemo pri obravnavanju drugačnih senzornih potreb otrok z avtizmom.”

Nastja Oder


⇒ V tiskani inačici je knjižica plačljiva. Cena knjižice je 7,00 € + stroški pošiljanja. Knjižico lahko naročite po e-pošti: pika@centerjanezalevca.si .

⇒ V elektronski inačici je knjižica brezplačno dostopna. S klikom na znak spodaj “PRENESI VSEBINO” dobite po e-pošti povezavo do vsebine knjižice, ko vpišete svoj e-naslov.

PRENESI VSEBINO