Mendeley-navodila za uporabo

Urška Smolič

V IC Pika smo vam pripravili kratka navodila o orodju Mendeley-kaj sploh to je, kako si ustvarimo svoj uporabniški račun ter kako ga uporabljamo pri svojem delu.

Navodila je pripravila Urška Smolič, ki pravi tako:

… Se vam je že kdaj zgodilo, da ste pozabili, v katerem viru ste prebrali določeno misel? Ali morda niste vedeli, kako se povzame avtorja poglavja v knjigi, ki ima urednika? In ali ste kdaj že skoraj obupali, ko ste morali ročno napisati celotni seznam uporabljane literature?

Mendeley je brezplačno spletno orodje, ki nam pomaga odpraviti te skrbi. Gre za orodje, ki si ga lahko predstavljamo kot virtualno knjižno polico, na katero nalagamo gradiva. V Mendeley naložimo elektronske članke ali pa vpišemo podatke o fizični knjigi, ki smo jo uporabili pri pripravi strokovnega dela. Na tak način ustvarimo bazo gradiv, pri pisanju pa ta gradiva preprosto »jemljemo« s svoje virtualne police. S pomočjo Mendeleya navajamo avtorje že med besedilom, ob koncu pisanja pa se le z nekaj kliki celoten seznam literature, ki smo jo uporabili pri svojem strokovnem delu, izpiše samodejno …

… Mendeley toplo priporočamo v uporabo vsem študentom, ki se pogosto srečujejo s pisanjem seminarskih nalog, ter vsem že zaposlenim, ki pripravljajo strokovna dela v kakršnikoli obliki (znanstveni članki, knjige, poročila …) …


S klikom na znak spodaj “PRENESI VSEBINO” dobite povezavo do PDF dokumenta po e-pošti, ko vpišete svoj e-naslov. Če želite vsebino posredovati še komu drugemu, prosimo, da jo posredujete v obliki spletne povezave (in ne kot PDF priponka), saj štejemo prenose gradiv. Veseli bomo, če nam na pika@centerjanezalevca.si napišete svoje mnenje. Hvala.

PRENESI VSEBINO