SEMINARJI / PREDAVANJA / DELAVNICE

Poletni tabor prilagojen učencem z Aspergerjevim sindromom

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani vabi na:

POLETNI TABOR ZA UČENCE Z DIAGNOZO ASPERGERJEV SINDROM

Elektrotehnika je na vsakem koraku prepletena z našim vsakdanjim življenjem. Od rojstva naprej nam je dana v uporabo in zdi se, kot da je prisotna že od zmeraj. Fakulteta za elektrotehniko UL vsako leto organizira poletne delavnice, na katerih otrokom približajo svet elektrotehnike, drugo leto zapored pa bo potekal prav poseben poletni tabor, namenjen in prilagojen učencem z diagnozo Aspergerjev sindrom. Na poletnem taboru, ki bo na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko potekal od torka, 26. junija, do petka, 29. junija 2018, bodo udeleženci pogledali v svet elektronike in spoznali vse od senzorjev, drugih elektronskih elementov pa do mikroprocesorjev.

Izdelali bodo elektronsko napravo in sprogramirali spletno stran

Na letošnjem taboru se bodo učenci lotili načrtovanja, izdelave in programiranja preproste elektronske naprave, ki bo s senzorji zajemala okoljske parametre sobe (temperatura, vlaga in osvetlitev), obdelala rezultate in jih pošiljala na svetovni splet. V ta namen bodo sprogramirali tudi sodobno spletno stran, ki bo podatke prikazovala in bodo tako ves čas na dosegu roke. Preizkusili bodo tudi vezje in izmerili njegove lastnosti. Na koncu bodo udeleženci domov odnesli svojo prvo na splet povezano elektronsko napravo s solarnim USB polnilcem. Poleg strokovne plati pa je tabor dober tudi s socialnega vidika, saj imajo otroci vso podporo in razumevanje, ki jim zagotavljata osnovni občutek varnosti, saj se počutijo sprejete. Ravno takšno okolje pa je pogoj, da so lahko otroci z diagnozo Aspergerjev sindrom uspešni.

Program tabora po dnevih

TOREK       Povezava senzorjev z elektronskim sistemom in programiranje

SREDA       Načrtovanje in izdelava elektronskega vezja

ČETRTEK  Programiranje spletnih strani, Ekskurzija v podjetje Cosylab

PETEK       Preizkus delovanja, evalvacija in umerjanje senzorjev

Komu je tabor namenjen?

Tabor bo prilagojen učencem zadnje triade osnovne šole, ki jih še posebej zanima področje elektrotehnike, in imajo diagnozo Aspergerjev sindrom. Vse potrebne materiale dobijo na taboru, poskrbljeno pa bo tudi za malico in kosilo.

Koliko nas bo?

10 udeležencev in 4 mentorji, pri delu pa nam bodo pomagali tudi študenti in strokovnjaki s področja specialne pedagogike.

Kaj potrebujem?

Veselje do elektrotehnike in računalništva. Vse potrebne materiale dobiš na taboru, prav tako bo poskrbljeno za malico in kosilo.

Kje in kako se lahko prijavim?

Izpolnite spletno prijavnico. Po prejemu prijavnice vas bomo kontaktirali in se z vami tudi osebno pogovorili o možnosti udeležbe na poletnem taboru.

Kakšna je cena?

Kotizacija in (prijavnina za resnost prijave) je 95 EUR za udeleženca. Poletni tabor podpirajo tudi podjetja AX elektronikaKnauf InsulationTriadaBeckhoff, Etris in zavod Arnes.

Kotizacija za udeležbo na taboru vključuje kritje naslednjih stroškov:

  • udeležba na izbrani delavnici,
  • ves material za izdelavo senzorskega sistema, ki ga po koncu tabora udeleženci odnesejo domov,
  • strokovna gradiva,
  • malica in kosilo vsak dan,
  • osnovno nezgodno zavarovanje za čas trajanja poletnega tabora.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

Na telefonski številki 01 4768 228 ali 01 4768 114, lahko pa nam tudi pišete na poletnitabor@fe.uni-lj.si.