3- Odziv na e-gradivo Pohvale

smo že imeli

Razveselili smo se sporočila kolegice Janje Krautberger, ki je v IC Pika končala program Strokovnega izpopolnjevanja (l.2015). Za svoj kolektiv je 24. januarja 2017, pripravila predavanje o Pohvalah, iz serije e-gradiva Pika gre naprej … v šole in vrtce.

V prijaznem pismu nam je napisala tole:

Zahvaljujem se za skrbno pripravljeno strokovno gradivo, ki mi je bilo v pomoč pri posredovanju vsebine. Slušateljem so bile zelo všeč slikovne podpore, ker so si lažje predstavljali na kakšen način se lahko delijo pohvale. Preko predstavljenih primerov smo tudi lažje oblikovali pohvale po principu učinkovitosti.

V delavnici se je razvila prijetna debata na kaj vse moramo biti pozorni, da je to dobro za vse otroke, ne le OPP.

Dogovorile smo se, da  vsak tandem (vzgojiteljica in pomočnica vzg.) izbere otroka v skupini, ki bi mu  pohvale pomagale pri vzdrževanju pozitivnega vedenja in to spremljata 1 mesec. Na naslednjem srečanju bomo potem v obliki delavnic razpravljali o naših pričakovanjih, razočaranjih, uspehih, potrditvah, učinkih…..vprašanjih, ki se bodo porajala.

Delila nam je del pohval, ki so jih udeleženci napisali v delavnicah. Preberete si jih lahko v povezavi: Pohvale udelezencev iz vrtca Mladi rod- januar 2017