Dan odprtih vrat v IC Pika

smo že imeli

V sredo, 4. oktobra 2017, smo v drugo na široko odprli vrata vsem, ki vas zanima, kaj delamo v IC Pika. Obiskali nas niste le specialne pedagoginje, vzgojiteljice, učiteljice, študentje in drugi strokovni delavci iz Notranjske, temveč tudi iz Primorske, Štajerske in Dolenjske. Zbralo se nas je okoli 70.

Dr. Branka D. Jurišić je za svoje letošnje predavanje izbrala temo, o kateri vse premalo govorimo – kaj in kako povedati otrokom o avtizmu. Prikazala je tudi delavnice, s katerimi otroke ozaveščamo o drugačnosti in prilagoditvah. Ob tej priložnosti je za vse, ki želite otrokom pojasniti, kaj je avtizem in kaj so posebne potrebe ter jih ozaveščati o posebnih potrebah in razumevanju drugačnosti, pripravila iztočnice za pogovor z otroki:

Poleg predavanja sta vodja centra dr. Jurišić in socialna pedagoginja Ajda Strnad na kratko predstavili tudi dejavnosti IC Pike. O tem, kaj so naše dejavnosti in kaj pripravljamo v letošnjem šolskem letu tudi na spodnjih povezavah:

Vabimo vas tudi k branju e-svetovanj, ki so vam lahko v pomoč pri vašem delu – izpostavimo naj nekaj tem, o katerih smo pisali: pravila v razredu, cilji v IP, odzivanje med agresivnim vedenjem, sodelovanje v timu za IP, premagovanje strahu pred neuspehom … Dostopni so na https://icpika.si/odgovorili-smo-seznam-vseh-e-svetovanj-ic-pika/

Za sladke dobrote (piškote) se tudi tokrat zahvaljujemo pekarni Janez dela.

 

Zahvaljujemo se vam za obisk in vabljeni, da z nami delite svoje strokovne zagate in vprašanja!

Zapisala: Simona Mehle, urednica v IC Pika
Fotografija: Sabina Pšeničnik, koordinatorica v IC Pika

 

Obiskovalci predavanja Kaj in kako povedati otrokom o avtizmu
Obiskovalci predavanja Kaj in kako povedati otrokom o avtizmu.
Ajda Strnad med predstavitvijo IC Pika.
Ajda Strnad med predstavitvijo IC Pika.
Gradivo in letaki za obiskovalce
Gradivo in letaki IC Pika za obiskovalce.